Program Adı
Matematik Öğretmenliği
Eğitim-Öğretim Modeli
Örgün
Programın İçeriği
Matematik Öğretmenliği Programı, Gazi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır. Program; alan bilgisine, öğretmenlik meslek bilgisine ve genel kültüre yönelik zorunlu ve seçmeli, kuramsal ve uygulamalı dersler içermektedir. Öğrenim dili Türkçe olmak üzere lisans öğrenim süresi 4 yıldır. Öğrencilerimizin mezun olabilmesi için toplam 240 AKTS'lik ders almaları gerekmektedir. Matematik Öğretmenliği Lisans Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında (9-12. sınıflar) görev alabilecek matematik öğretmenleri yetiştirmeyi hedefleyen bir programdır. Matematik Öğretmenliği Programı; sekiz profesör, altı doçent ve bir doktor öğretim üyesi ile hizmet vermektedir.
Eğitim-Öğretimin Gerçekleştiği Yer
Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Beşevler Yerleşkesi, Emniyet Mahallesi, Bandırma Caddesi, No:6/9
Yenimahalle/ANKARA
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı
Yok
Öğrenim Ücreti
Programda, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen süre içinde, eğitim almakta olan öğrencilerin öğrenci katkı payı tutarı Devlet tarafından karşılanır. Ayrıntılı bilgiye, her eğitim-öğretim yılı için yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı incelenmelidir.
Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemesi
Yok
Ders Uygulamasında Gerekli Malzemeler
Yok
Staj Koşulları
Ana Bilim Dalımızda staj uygulaması yoktur. Ancak öğretmen adaylarımız VII. yarıyıl Okul Deneyimi dersinde ve VIII. yarıyılda da Öğretmenlik Uygulaması dersinde staj gerçekleştirmektedir. Son sınıf öğrencileri VII. yarıyıl Okul Deneyimi dersinin 1 saatini fakültede, 4 saatini MEB'e bağlı ilköğretim okullarında; VIII. yarıyıl öğretmenlik uygulaması dersinin 2 saatini fakültede, 6 saatini MEB'e bağlı ilköğretim okullarında gerçekleştirmektedir.
Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı
Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin (http://odm.gazi.edu.tr/) yürütücülüğünde; öğrenci çalıştırmak isteyen birimlerden alınan talepler ve Üniversitenin imkânları doğrultusunda Üniversite Yönetim Kurulunda belirlenen kontenjan sayısınca, ihtiyacı olan öğrencilere Üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı statüde iş imkânı sağlanır.
Yurt İmkânı
Üniversitemizce yurt imkânı sağlanamamakla birlikte yerleşkelerimiz yakınlarında Devlet yurtları ile özel yurtlar bulunmaktadır.
Burs İmkânı
KYK Bursları, TEV Bursları ve Özel Burslar ile Yemek Bursu hakkında Gazi Üniversitesi Öğrenci Danışma Burs ve Sosyal Hizmetleri Biriminin internet sayfasında (http://odm.gazi.edu.tr/) bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Program hakkında ayrıntılı bilgi (Bilgi Paketi) için bakınız:
https://obs.gazi.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=05&curSunit=52828484